asterix knjizara

PLAĆANJE


1. Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja.

2. Uplatom na račun (E Banking ili nalogom u banci/pošti).


Pravo na odustajanje


Poštovani kupci, Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o Zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne internet stranice www.asterix.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje kupuje robu radi namirenja svojih individualnih potreba), da može, ali ne mora da nevede razloge zbog kojih odustaje.

U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon toga što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac/izjavu o odustanku. Po isteku roka od 14 dana od kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robe potrebno ju je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti račun/otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu i odštampana, uredno popunjena dokumentacija prethodno poslata na e-mail adresu iz porudžbine radi povrata novca.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost i oštećenje kod proizvoda  koji su rezultet neadekvatnog rukovanja proizvodom, odnosno prevazilazi ono sto je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karatkteristike i funkcionalnost. U koliko se ustanovi da je neispravnost ili ostaćenje proizvoda nastupilo krivicom kupca, odbiće se vraćanje novca i proizvod će mu biti vraćen kao njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca/izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca - direktni troškovi, snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Kupac plaća iznos poštarine po zvaničnom cenovniku kurirske službe. Poštarinu plaćate gotovinom kuriru koji bude preuzimao robu za zamenu.


Vaš Asterix tim!